- Autor: selidka
 - Doba přípravy (min.): 20
 - Uživatelský recept
 - Porce: 4.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Květák | 150 | 
| kokosové mléko | 75 | 
| Brambory zimní | 250 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 | 
| Dýně | 500 | 
| Mrkev | 250 | 
Dochucovadla:
zeleinový vývar, kari, sůl, případně chilli, kdo má rád
Energetická hodnota celkem: 2848 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 15, 
                                                        Tuky (g): 23, 
                                                        Sacharidy (g): 105,
                                                        SAFA (g): 1,
                                                        Cukry (g): 40,
                                                        Vláknina (g): 33,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 712 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibulku zpěníme na oleji do sklovita, přidáme mrkev na kolečka a květák na menší růžičky, 5 minut necháme restovat, přidáme brambory na kostičky, restujeme dalších 5 minut, přidáme dýni na kostičky, zasypeme kari a podlejeme zeleninovým vývarem nebo vodou. Necháme dusit 5 - 10 minut do změknutí. Na závěr přidáme kokosové mléko kdo má rád, tak chilli, a necháme prohřát, dále nevaříme. Aby jídlo bylo opravdu jako z Indie, je potřeba přidat minimálně čtyři chilli papričky. Ale to je jen pro opravdové fajnšmekry.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






